rennosti.

Ikkunastani näkyy sorainen pelikenttä. Lähes joka ilta joukkue nuoria miehiä pelaa futista. Rennosti, mutta tunteella. Komialta näyttää, siis peli. Haluaisin mukaan. Olisi mukavaa tehdä jotain rennosti, ihan vain liikunnan ilosta. Siinä on vain kaksi ongelmaa. En osaa potkaista palloa ja inhoan pallopelejä, toiseksi en osaa tehdä mitään rennosti. 

Viime talvena olimme isäni kanssa hiihtämässä. Ladulla oli kaksi huippu-hiihtäjää. Isä ja minä. Rentoa ulkoilua, näin äidille sanottiin, ja valmentajalle. Sykemittarit päälle. Pari vitosen lenkkiä kevyesti, sitten pääsarja. “Ulkoilun” keskisyke 166. Rentoa. 
Huippu-urheilijat eivät osaa tehdä mitään rennosti. Kilpailuvietti herää heti, ja kaupungillakin pitää pomppia sykemittari ranteessa. Ei myöskään ole väliä mitä urheilulajia harjoittelet, olet aina se huippu-urheilija, vaikka todellisuudessa olet kyseisessä lajissa vasta-alkaja. Hiihdon jälkeen oli kroppa kokovartalojumissa, eihän se kyseiseen liikuntamuotoon ole tottunut. Valmentajallani olisi luultavammin ollut kokovartalovitutus, jos tietäisi mitä ulkoiluni sisälsi. 
Olen vaikea valmennettava. Viime viikon sunnuntaina teimme Jarin, uinti ja fysiikka- valmentajani, kanssa keppijumppaa. Kyllä. Vahvistimme liikeratoja, tai oikeastaan etsimme niitä. Itselleni ehdottomasti vaikeimpia treenejä. Pitäisi treenata rennosti, ilman, että syke on yli 140. Sanoinkin, muutamaan kertaan, että voin siirtyä suoraan Pukinmäen keppijumppa -ryhmään. Jari jaksoi hymyillä ja neuvoa, vaikka huomasi selvästi, etten ollut fiiliksissä. Valmennussuhde toimii.
Sinun ei tarvitse juosta aamuaerobisia lomallasi, sinun ei myöskään tarvitse seurata sykettäsi ojentajia salilla tehdessäsi. Välillä voi ihan rest in peace, ehkä.
-Liisa 
2 Comments
  1. Moi! Olisi mielenkiintoista kuulla ruokavaliostasi kun treenimääräsi ovat noin hurjia. Mistä ruoka-aineista ruokavaliosi koostuu ja paljonko kaloreita tulee päivässä sekä millainen on makrojakauma?

  2. Kiitos kommentista! Perus treenipäivänä kalorimääräni on n.2500-2700. Syön pääasiassa gluteenittomasti, sekä perus puhtaasti. Itseasiassa olen aika tarkka ruokavaliostani, mutta onhan niitä paheitakin, kuten pepsimax! 😉 Pääasialliset hiilarilähteet: riisi, peruna, bataatti, marjat. Proteiini: nauta, kalkkuna, lohi Rasva: kookosöljy, cashew-pähkinät. Superfoodeja ei tule kauheasti syötyä, paitsi kotimaisia. Marjoja ja kasviksia menee runsaasti. Pidän yksinkertaisista ruuista, ehkä siksi, että en osaa muita edes tehdä! 😉

Comments are closed.

Just a sec